Det Grønne Valg
0 Til kurven
Har du brug for hjælp til at finde den rigtige pc

Velkommen til Datamarkeds PC Guide!

Alt efter hvilket behov din computer skal opfylde, kan der være forskellige ting, som kan være afgørende for din oplevelse. Skal pc’en anvendes til spil eller tunge grafiske programmer kan et dedikeret grafikkort eksempelvis være en god idé.

For at gøre din købsproces lidt lettere, har vi forklaret tre af de vigtigste ting du skal overveje, når du vælger ny computer.

Processor

En processor kan ses som en computers hjerne. Valg af processor har derfor indflydelse på hvor hurtigt computeren kan bearbejde data. Der findes et hav af forskellige processor. De to største producenter er AMD og Intel. Hos Datamarked leveres størstedelen af vores pc’er med en Intel-processor. De nyeste af disse er i-serien, som inddeles i i3, i5 og i7.

  i3 – for den prisbevidste

  Denne processor er for dig som gerne vil have en billig pc. Den arbejder ikke lige så hurtigt som i5 og i7, til gengæld er prisen også væsentlig lavere. Bruges pc’en hovedsagligt til programmer som Word, vil en i3-processor ofte være tilstrækkelig.


  i5 – for almindelig dagligdagsbrug

  Ved at vælge denne processor får du en del højere hastighed for pengene. i5 klarer let almindelig hverdagsbrug, såsom surfing på internettet og tekstredigering. Dette gør processoren er god allrounder og er derfor også den mest solgte processor.


  i7 – for let at kunne løfte tungere opgaver

  Er dit behov lidt større og forventer du også at anvende pc’en til eksempelvis billed- og videoredigering, så vil i7 være det sikre valg. Her får du den klart højeste ydelse af de tre varianter.


RAM

Hvis processoren er computerens hjerne – så svarer ram til en computers hukommelse. Ram er derfor med til at bestemme eksempelvis hvor mange faner du kan have åben i din browser før din computer begynder at blive langsommere. Når man kigger på pc kan mængden af ram spænde vidt. Lige fra 1-2GB helt op til 32GB.
Hos Datamarked anbefaler vi, som hovedregel, at man vælger en model med minimum 4GB ram. Så er du sikker på at din pc har hukommelse nok til at kunne håndtere at flere standardprogrammer samtidig. Ligesom en hurtigere processor vil flere ram kunne gøre en stor forskel, hvis du skal anvende computeren til videoredigering og spil.


Harddisk

Alt efter om du hovedsagligt arbejder med filer der ligger lokalt på pc’en eller online har valget af harddisk stor betydning for dit pc-valg. Der findes to former for harddisk, HDD og SSD. Disse har hver især nogle fordele og ulemper, som vi har forsøgt at liste herunder.

  HDD (Hard Disk Drive)

  En HDD-harddisk er den billigste af de to. Her er prisen pr. GB lagerplads væsentlig lavere end ved SSD. HDD anvendes derfor ofte i billigere modeller og til maskiner, hvor der er behov for at gemme mange filer lokalt på pc’en. Ulempen ved en HDD er at den består af mekaniske dele, hvilket begrænset overførselshastighed en hel del.

  Kort fortalt HDD = mere (og billigere) lagerplads, til gengæld tager den længere tid om at overføre data både til og fra pc’en, men også internt på pc’en.

  SSD (Solid State Drive)

  Indenfor de senere år er der sket en del udvikling indenfor SSD-harddiske. Disse er derfor blevet mere tilgængelige og priserne er også faldet en hel del. I stedet for mekaniske dele anvender denne integrerede kredsløb til lagring. En SSD-harddisk vil derfor arbejde meget hurtigere end en traditionel HDD-harddisk. Det resulterer samtidig i en række andre fordele, her kan bl.a. nævnes ingen støj, bedre holdbarhed og lavere strømforbrug.
  På trods af en højere pris vil Datamarked klart anbefale en SSD-harddisk, idet den daglige brugeroplevelse vil være betydeligt bedre med denne harddisktype.

Udvalgte modeller har en kombination af både HDD og SSD, her anbefaler vi at operativsystem og tunge programmer installeres på SSD og HDD anvendes til lagring af filer.


Mest populære computerkategorier:


HP computere HP


Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning?
Skriv en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.