VI TAGER CORONA-VIRUS ALVORLIGT - Følger regeringens vejledninger og opfordrer derudover alle vore kunder til at få leveret via udbringning – vi betaler 50% af fragtudgiften.     Læs mere her
Det Grønne Valg
0 Til kurven
Datamarkeds PC Guide
Tilbage til oversigt

Datamarkeds PC Guide


Alt efter hvilket behov din computer skal opfylde, kan der være forskellige ting, som kan være afgørende for din oplevelse. Skal pc’en anvendes til spil eller tunge grafiske programmer kan et dedikeret grafikkort eksempelvis være en god idé.


For at gøre din købsproces lidt lettere, har vi forklaret tre af de vigtigste ting du skal overveje, når du vælger ny computer.


Processor

En processor kan ses som en computers hjerne. Valg af processor har derfor indflydelse på hvor hurtigt computeren kan bearbejde data. Der findes et hav af forskellige processor. De to største producenter er AMD og Intel. Hos Datamarked leveres størstedelen af vores pc’er med en Intel-processor. De nyeste af disse er i-serien, som inddeles i i3, i5 og i7.

  i3 – for den prisbevidste

  Denne processor er for dig som gerne vil have en billig pc. Den arbejder ikke lige så hurtigt som i5 og i7, til gengæld er prisen også væsentlig lavere. Bruges pc’en hovedsagligt til programmer som Word, vil en i3-processor ofte være tilstrækkelig.

  i5 – for almindelig dagligdagsbrug

  Ved at vælge denne processor får du en del højere hastighed for pengene. i5 klarer let almindelig hverdagsbrug, såsom surfing på internettet og tekstredigering. Dette gør processoren er god allrounder og er derfor også den mest solgte processor.

  i7 – for let at kunne løfte tungere opgaver

  Er dit behov lidt større og forventer du også at anvende pc’en til eksempelvis billed- og videoredigering, så vil i7 være det sikre valg. Her får du den klart højeste ydelse af de tre varianter.


RAM

Hvis processoren er computerens hjerne – så svarer ram til en computers hukommelse. Ram er derfor med til at bestemme eksempelvis hvor mange faner du kan have åben i din browser før din computer begynder at blive langsommere. Når man kigger på pc kan mængden af ram spænde vidt. Lige fra 1-2GB helt op til 32GB.

Hos Datamarked anbefaler vi, som hovedregel, at man vælger en model med minimum 4GB ram. Så er du sikker på at din pc har hukommelse nok til at kunne håndtere at flere standardprogrammer samtidig. Ligesom en hurtigere processor vil flere ram kunne gøre en stor forskel, hvis du skal anvende computeren til videoredigering og spil.


Harddisk

Alt efter om du hovedsagligt arbejder med filer der ligger lokalt på pc’en eller online har valget af harddisk stor betydning for dit pc-valg. Der findes to former for harddisk, HDD og SSD. Disse har hver især nogle fordele og ulemper, som vi har forsøgt at liste herunder.

  HDD (Hard Disk Drive)

  En HDD-harddisk er den billigste af de to. Her er prisen pr. GB lagerplads væsentlig lavere end ved SSD. HDD anvendes derfor ofte i billigere modeller og til maskiner, hvor der er behov for at gemme mange filer lokalt på pc’en. Ulempen ved en HDD er at den består af mekaniske dele, hvilket begrænset overførselshastighed en hel del.

  Kort fortalt HDD = mere (og billigere) lagerplads, til gengæld tager den længere tid om at overføre data både til og fra pc’en, men også internt på pc’en.

  SSD (Solid State Drive)

  Indenfor de senere år er der sket en del udvikling indenfor SSD-harddiske. Disse er derfor blevet mere tilgængelige og priserne er også faldet en hel del. I stedet for mekaniske dele anvender denne integrerede kredsløb til lagring. En SSD-harddisk vil derfor arbejde meget hurtigere end en traditionel HDD-harddisk. Det resulterer samtidig i en række andre fordele, her kan bl.a. nævnes ingen støj, bedre holdbarhed og lavere strømforbrug.

  På trods af en højere pris vil Datamarked klart anbefale en SSD-harddisk, idet den daglige brugeroplevelse vil være betydeligt bedre med denne harddisktype.

Udvalgte modeller har en kombination af både HDD og SSD, her anbefaler vi at operativsystem og tunge programmer installeres på SSD og HDD anvendes til lagring af filer.


Mest populære computerkategorier:


HP computere HP
Hvorfor du skal vælge refurbished og spare penge, når du køber IT!

Hvorfor du skal vælge refurbished og spare penge, når du køber IT!

Datamarked er én af Danmarks førende forhandlere af refurbished IT-udstyr. Er du i tvivl om hvorfor du skal vælge refurbished næste gang du skal købe en telefon, tablet eller computer? Så får du her 5 gode grunde!

Windows 10 - Hvordan og hvorfor skal jeg opdatere?

Windows 10 - Hvordan og hvorfor skal jeg opdatere?

Det er vigtigt for din computers overordnede sundhed og optimale sikkerhed, at du sørger for at holde den opdateret med seneste Windows 10 opdatering. Læs bloggen hvis du har brug for hjælp med opdatering af din computer!

Hvad er fordelene ved at have en iPad?

Hvad er fordelene ved at have en iPad?

Mange kunder kontakter os med spørgsmål om iPads, så derfor giver vi dig her 7 fordele ved at anskaffe dig en genbrugt iPad.

COVID-19: Situationen hos Datamarked.dk

COVID-19: Situationen hos Datamarked.dk

Sundhed og sikkerhed er i disse dage vores topprioritet. Efter gårsdagens pressemøde har vi, ligesom mange andre virksomheder landet over, valgt at tage visse forholdsregler, for at forhindre unødig spredning af Corona-virus. At forhindre spredning er en fælles sag og vi er alle nødsaget til at bidrage til at løse denne alvorlige samfundstrussel.

Billig gaming laptop til den prisbevidste gamer!

Billig gaming laptop til den prisbevidste gamer!

Ingen siger det behøver være dyrt at være gamer! Vi er netop blevet færdige med at istandsætte et større parti af genbrugt gaming laptops, som nu er klar til at tage kampen op!

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Få en god pris på dit gamle IT-udstyr hos Datamarked. Vi opkøber større partier brugt elektronik hos erhvervspartnere med henblik på genbrug. Er du vores næste samarbejdspartner?

Refurbished PC til ethvert behov

Refurbished PC til ethvert behov

Med et kæmpe udvalg af mærker og modeller kan det være svært at finde den helt rigtige PC til ens behov. Hos Datamarked har vi derfor set nærmere på tre gode bud på PC’er i forskellige prisklasser.

Populære iPad apps til børnefamilier!

Populære iPad apps til børnefamilier!

iPads er efterhånden fast inventar hos mange danske børnefamilier. Den populære tablet fra Apple er let at have med på farten og giver adgang til en masse lærerigt og underholdende indhold til børn i alle aldre.

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

GOD NYHED TIL ERHVERVSKUNDER HOS DATAMARKED! For at kunne tilbyde vores erhvervskunder størst mulig fleksibilitet har vi hos Datamarked indgået et samarbejde med Grenke Leasing.

Matte eller Glossy display – Hvad skal jeg vælge?

Matte eller Glossy display – Hvad skal jeg vælge?

Vil du gerne have et mere farverigt display på din bærbar eller bruger du ofte din laptop udendørs og har svært ved at se indholdet på skærmen? Vidste du at det ofte er muligt at skifte displaytype?

3 nyttige programmer vi har gjort klar på din genbrugte computer

3 nyttige programmer vi har gjort klar på din genbrugte computer

For at sikre at du får mest muligt ud af din brugte computer, præinstallerer vi en række nyttige programmer under klargøring. Programmerne er gratis og hjælper dig godt i gang, så du allerede fra modtagelse kan bruge computeren til de fleste basisopgaver.

Rensning og klargøring af en brugt computer

Rensning og klargøring af en brugt computer

Det kan være svært at finde den helt rigtige computer til dit behov. Derfor kan det samtidig virke uoverskueligt at gøre noget godt for miljøet og vælge en genbrugt computer. Læs hvordan vi gør vores computere klar til salg her.

iOS 13-opdatering - Nye fede features og iPad får sit eget OS.

iOS 13-opdatering - Nye fede features og iPad får sit eget OS.

Endnu en opdatering til Apples operativsystem er lige rundt om hjørnet. Vi har set nærmere på nogle af de største ændringer og tilføjelse i den kommende iOS 13-opdatering...

Skån miljøet med genbrugt IT fra Datamarked.dk

Skån miljøet med genbrugt IT fra Datamarked.dk

IT-industrien har de seneste årtier været i rivende udvikling, computerne bliver hurtigere og mobiltelefonerne bedre. Men for den almene IT-forbruger bliver den mærkbare forskel på de nyeste enheder mindre og mindre...

Sådan forlænges batteritiden på din håndholdte enhed

Sådan forlænges batteritiden på din håndholdte enhed

Ved hjælp af disse enkle tips & tricks kan din håndholdte enhed holde strøm længere...

 

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning?
Skriv en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.