VI TAGER CORONA-VIRUS ALVORLIGT - Følger regeringens vejledninger og opfordrer derudover alle vore kunder til at få leveret via udbringning – vi betaler 50% af fragtudgiften.     Læs mere her
Det Grønne Valg
0 Til kurven
Rensning og klargøring af en brugt computer
Tilbage til oversigt

Rensning og klargøring af en brugt computer

 

Det kan være svært at finde den helt rigtige computer til dit behov. Derfor kan det samtidig virke uoverskueligt at gøre noget godt for miljøet og vælge en genbrugt computer. Modtager jeg en computer som ligner den har ligget på et loft i 2 år? Skal jeg være bange for at den ikke kan starte efter 1 uge? Kan jeg risikere at der ligger gamle dokumenter og billeder?

Hos Datamarked behøver du ikke bekymre dig, når du handler genbrugt IT

Når du køber en genbrugt computer hos Datamarked modtager du et produkt der er gennemtestet, funktionsdygtigt og klar til brug. Alle vores genbrugte computere bliver renset og klargjort på vores eget professionelle værksted af erfarne teknikere. Det er med til at sikre en høj kvalitet af alle vore produkter.

Du kan læse mere om vores klargøringsproces i nedenfor.

Klargøringsprocessen – kort fortalt

 1. Indledende gennemtestning af computeren.
 2. Kontrol og kvalitetssikring af hardware.
 3. Tildeling af grade.
 4. Rengøring af computeren.
 5. Formatering (Fjernelse af alt tidligere indhold på harddisken).
 6. Geninstallation af styresystem (som regel Windows 7, 10 eller nyere Mac OS ved Apple-computere).
 7. Installation af enhedsdrivere og gratis softwarepakke.
 8. Pakning af computeren.

 


Uddybende beskrivelse af de 6 klargøringsfaser

 

 1. Der foretages indledende gennemtestning af computeren med egne testprogrammer af erfarne teknikere, såfremt en større fejl skulle være tilstede bliver maskinen kasseret ved modtagelse og sendt retur til vores leverandører.

 2. Alt hardware testes og kontrolleres efter vores kvalitetskrav. Såfremt der findes dele som ikke lever op til vores krav, eksempelvis ridser på skærm, slidt tekst på tastaturet eller larmende harddisk, udskiftes delene og maskinen gennemtestes på ny.

 3. Computeren tildeles A-, B- eller C-grade, når kontrol af hardware og kosmetisk stand er færdiggjort af teknikeren. Se evt. detaljeret gradingbeskrivelse her.

 4. Maskinen bliver rengjort med specialrengøringsmiddel.

 5. Det er sjældent at vi modtager maskiner med indhold, da vores leverandører som regel sørger for at dette er blevet fjernet forinden. Men for at sikre ensartet kvalitet på alle vores produkter, bruger vi altid vores eget software til datasletning af computeren, så alt tidligere software er 100 % fjernet og ikke kan gendannes.

 6. For at levere en computer som er klar så snart du modtager den, sørger vi altid for at præinstallere operativsystem. I de fleste tilfælde vil der være tale om Windows 7, Windows 10 eller nyere Mac OS ved Apple-computere med mindre andet er anført. Dette gøres dog kun i det omfang der er gyldig licens på maskinen (hvilket der ofte er).

 7. Vi sørger derudover også for at alle de nyeste drivere til lyd-, netværk- og grafikkort mm. er installeret. Samtidig installerer vi også en gratis softwarepakke på vores genbrugte computere indeholdende tekstbehandling, regneark, pdf-læser og andre relevante programmer.
  Så du er køreklar lige fra du modtager din genbrugte Datamarked-computer.

 8. Efter gennemgang, rensning og installation af computeren bliver den til sidst pakket i forsvarlig emballage sammen med strømforsyning og lagt på lager, så den er klar til afsendelse senest efterfølgende hverdag fra du bestiller den.
Hvorfor du skal vælge refurbished og spare penge, når du køber IT!

Hvorfor du skal vælge refurbished og spare penge, når du køber IT!

Datamarked er én af Danmarks førende forhandlere af refurbished IT-udstyr. Er du i tvivl om hvorfor du skal vælge refurbished næste gang du skal købe en telefon, tablet eller computer? Så får du her 5 gode grunde!

Windows 10 - Hvordan og hvorfor skal jeg opdatere?

Windows 10 - Hvordan og hvorfor skal jeg opdatere?

Det er vigtigt for din computers overordnede sundhed og optimale sikkerhed, at du sørger for at holde den opdateret med seneste Windows 10 opdatering. Læs bloggen hvis du har brug for hjælp med opdatering af din computer!

Hvad er fordelene ved at have en iPad?

Hvad er fordelene ved at have en iPad?

Mange kunder kontakter os med spørgsmål om iPads, så derfor giver vi dig her 7 fordele ved at anskaffe dig en genbrugt iPad.

COVID-19: Situationen hos Datamarked.dk

COVID-19: Situationen hos Datamarked.dk

Sundhed og sikkerhed er i disse dage vores topprioritet. Efter gårsdagens pressemøde har vi, ligesom mange andre virksomheder landet over, valgt at tage visse forholdsregler, for at forhindre unødig spredning af Corona-virus. At forhindre spredning er en fælles sag og vi er alle nødsaget til at bidrage til at løse denne alvorlige samfundstrussel.

Billig gaming laptop til den prisbevidste gamer!

Billig gaming laptop til den prisbevidste gamer!

Ingen siger det behøver være dyrt at være gamer! Vi er netop blevet færdige med at istandsætte et større parti af genbrugt gaming laptops, som nu er klar til at tage kampen op!

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Få en god pris på dit gamle IT-udstyr hos Datamarked. Vi opkøber større partier brugt elektronik hos erhvervspartnere med henblik på genbrug. Er du vores næste samarbejdspartner?

Refurbished PC til ethvert behov

Refurbished PC til ethvert behov

Med et kæmpe udvalg af mærker og modeller kan det være svært at finde den helt rigtige PC til ens behov. Hos Datamarked har vi derfor set nærmere på tre gode bud på PC’er i forskellige prisklasser.

Populære iPad apps til børnefamilier!

Populære iPad apps til børnefamilier!

iPads er efterhånden fast inventar hos mange danske børnefamilier. Den populære tablet fra Apple er let at have med på farten og giver adgang til en masse lærerigt og underholdende indhold til børn i alle aldre.

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

GOD NYHED TIL ERHVERVSKUNDER HOS DATAMARKED! For at kunne tilbyde vores erhvervskunder størst mulig fleksibilitet har vi hos Datamarked indgået et samarbejde med Grenke Leasing.

Matte eller Glossy display – Hvad skal jeg vælge?

Matte eller Glossy display – Hvad skal jeg vælge?

Vil du gerne have et mere farverigt display på din bærbar eller bruger du ofte din laptop udendørs og har svært ved at se indholdet på skærmen? Vidste du at det ofte er muligt at skifte displaytype?

3 nyttige programmer vi har gjort klar på din genbrugte computer

3 nyttige programmer vi har gjort klar på din genbrugte computer

For at sikre at du får mest muligt ud af din brugte computer, præinstallerer vi en række nyttige programmer under klargøring. Programmerne er gratis og hjælper dig godt i gang, så du allerede fra modtagelse kan bruge computeren til de fleste basisopgaver.

iOS 13-opdatering - Nye fede features og iPad får sit eget OS.

iOS 13-opdatering - Nye fede features og iPad får sit eget OS.

Endnu en opdatering til Apples operativsystem er lige rundt om hjørnet. Vi har set nærmere på nogle af de største ændringer og tilføjelse i den kommende iOS 13-opdatering...

Datamarkeds PC Guide

Datamarkeds PC Guide

Læs vores vejledning om hvad du skal overveje før du køber din næste computer.

Skån miljøet med genbrugt IT fra Datamarked.dk

Skån miljøet med genbrugt IT fra Datamarked.dk

IT-industrien har de seneste årtier været i rivende udvikling, computerne bliver hurtigere og mobiltelefonerne bedre. Men for den almene IT-forbruger bliver den mærkbare forskel på de nyeste enheder mindre og mindre...

Sådan forlænges batteritiden på din håndholdte enhed

Sådan forlænges batteritiden på din håndholdte enhed

Ved hjælp af disse enkle tips & tricks kan din håndholdte enhed holde strøm længere...

 

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning?
Skriv en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.