Pssst! Er du på udkig efter et super godt tilbud på genbrugt IT? Så klik her for at se vores lagersalg

Datamarked og Miljøet
Studiestart - bliv studieklar med Datamarked

Bliv klar til drømmestudiet

Få en god studiestart med Datamarked. Er budgettet stramt? Men har du brug for en computer eller iPad til dit nuværende eller nye studie? Hos Datamarked kan du spare mange penge på vores genbrugte computere fra Apple, HP og Lenovo – selvfølgelig med 2 års garanti.

Hele august og september måned, opdaterer vi siden med nye og spændende tilbud, så du kan blive helt klar til studierne. Det behøver nemlig ikke at koste kassen, for at blive klædt godt på til drømmestudiet.


Vores udvalgte favoritter

Kampagnen er slut..

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Ingeniør-, arkitekt- og designuddannelser

Skal du starte på en ingeniør-, arkitekt- eller designuddannelse? Så er det vigtigt at den computer du køber kan køre 2D- og 3D-modelleringsprogrammer, der kan hjælpe dig med at lave plantegninger og mockups, til at visualisere og afprøve dine designs. Vi har samlet alle vores velegnede bærbarer i forskellige prisklasser, så du kan vælge den helt rigtige udfra dine behov og dit budget.

Minimum

I denne kategori har vi samlet de bærbare computere der kan køre mindre krævende 3D-modelleringsprogrammer. Som oftest vil det være versioner med et par år på bagen såsom AutoCAD 2018 eller ældre. Her finder du billige PC’er med minimum 1 GHz processorer.

Mellemklasse

I mellemklassen har vi samlet de bærbare computere der opfylder minimumskravene for de fleste moderne 3D-modelleringsprogrammer anno 2022. Her finder du PC’er med minimum 2,4 GHz processorer og 8 GB hukommelse (Intel-processor og 4 GB hukommelse for MacBooks).

Anbefalet

I denne klasse har vi samlet de bærbare computere der opfylder de anbefalede krav for de fleste moderne 3D-modelleringsprogrammer anno 2022, og tillader at de kører optimalt selv ved krævende opgaver. Her finder PC’er med minimum 2,7 GHz processorer og 16 GB hukommelse (8 GB for MacBooks).


Udvalg af computere med minimumskrav

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af computere i mellemklassen

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af anbefalede computere

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Kommunikative og humanistiske uddannelser

Til de kommunikative og humanistiske uddannelser skal man oftest bare bruge en computer der kan klare tekstarbejde. Alle de bærbare vi tilbyder er velegnede til det formål, så hvilken du vælger vil primært afhænge af hvad du ellers vil bruge computeren til, og hvor mange år frem den skal kunne holde. Og er du på jagt efter en maskine til at tage noter på og der samtidig er super let at have med i tasken - så anbefaler vi at du kigger nærmere på vores Chromebooks.

Hvis du vil sikre en god oplevelse når du multitasker og har mange programmer åbne, eller har en tendens til at åbne mange faner når du researcher et emne, kan det være en idé at købe en computer med ekstra mange RAM, for at sikre at ydeevnen forbliver optimal, og at computeren ikke bliver langsom. Og hvis du ifm. uddannelse eller studiejob også gerne vil kunne lave grafiske opgaver med programmer som Photoshop eller InDesign, giver det også god mening at investere lidt mere i en god computer med ekstra meget hukommelse. I så fald anbefaler vi at du kigger på afsnittet for grafiske uddannelser, da computerne der vil kunne køre alle de programmer du ønsker, både inden for tekst- og grafisk arbejde.


Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Grafiske uddannelser

På en grafisk uddannelse vil du oftest skulle bruge avancerede billedredigeringsværktøjer som Photoshop. Selv meget billige bærbare kan klare den opgave. Men alt efter dit workflow kan det alligevel betale sig at investere i en lidt kraftigere computer. Nedenfor har vi samlet computere i forskellige kategorier, og beskrevet den oplevelse du kan forvente af hver enkelt kategori. Længere nede på siden finder du også iPads i forskellige prisklasser, i tilfælde af at du f.eks. vil lave illustrationsarbejde med Apple Pencil (købes separat).

Minimum

Med en computer i denne kategori får du en bærbar der kan køre mindre krævende grafiske programmer såsom ældre versioner af Photoshop. Grundet deres lave ydeevne, kan du ikke forvente at kunne have mange programmer åbne ad gangen, uden at computeren bliver langsom, eller i værste fald crasher. Hvis du køber i denne kategori, bør du derfor vænne dig til at arbejde i ét program ad gangen, og at lukke programmet hver gang du er færdig og har gemt dit arbejde. Hvis du foretrækker multitasking og et mere dynamisk workflow, anbefaler vi at du køber fra en af de højere prisklasser.

Mellemklasse

Mellemklasse computerne lever op til minimumskravene for at kunne køre version 23.4.1 af Photoshop, som er den nyeste version af Photoshop i skrivende stund. Du kan sandsynligvis også have 2-3 programmer åbne ad gangen. Du kan altså til en vis grad få glæde af synergien mellem Adobes programmer, der synkroniserer indhold på tværs af hinanden. Du skal dog ikke forvente at kunne multitaske på helt stort plan uden at maskinen bliver langsommere, eller i værste fald at programmerne crasher. Computere fra denne prisklasse er dog stadig et godt kompromis hvis du ønsker et mere dynamisk workflow, uden at det skal koste det hvide ud af øjnene.

Anbefalet

Premium-computerne lever op til de anbefalede systemkrav for den nyeste version af Photoshop. Hvis du også overvejer at lave videoredigering, skal du vælge en computer herfra, da det er noget der kræver en kraftig maskine. Derudover synkroniserer Adobes programmer løbende indhold med hinanden, så det er pærelet f.eks. at tage elementer du har arbejdet på i Photoshop og sætte dem ind i et layout i InDesign med det samme. Hvis du vil udnytte synergien mellem Adobe’s programmer til fulde, og foretrækker et dynamisk workflow, hvor du lynhurtigt kan skifte mellem programmer og opgaver, skal du vælge en computer fra denne prisklasse.


Udvalg af computere med minimumskrav

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af computere i mellemklassen

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af anbefalede computere til de grafiske uddannelser

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Skab smukke illustrationer og kunstværker på en iPad

Nedenfor har vi samlet relevante iPads i forskellige prisklasser. De er alle kompatible med Apple Pencil samt lignende tegneredskaber fra eksterne producenter. Hvis du søger en endnu billigere iPad anbefaler vi iPad 5. Vær dog opmærksom på at den ikke er kompatibel med Apple Pencil eller lignende illustrationsværktøjer.

Billig

Apple er kendt for kvalitet, og de billige iPads er bestemt ikke dårlige. Du kan forvente hæderlig ydeevne langt hen ad vejen, men ved meget krævende opgaver kan de godt stå af, såsom ved videoredigering eller arbejde med billeder med meget høj opløsning. Derudover er der hulrum mellem glasset og det trykfølsomme display på iPad 6 og 7, hvilket kan føles lidt underligt når man tegner, da der bogstavelig talt er lidt afstand mellem hvor man sætter pennen og hvor stregen dukker op.

Mellemklasse

iPads i denne klasse kan klare tungere opgaver end de billige, hvilket er rart når du f.eks. vil arbejde med højopløsningsbilleder, eller åbne mange layers i illustrations-appen Procreate. Begge har også en lamineret skærm, hvilket eliminerer den forskydning der forekommer på ulaminerede displays som på iPad 6 og 7, mellem hvor man sætter pennen og hvor stregen rent faktisk optræder. Begge har også en rigere farvegengivelse, og iPad Pro fra 2017 har ligefrem den dobbelte mængde billeder i sekundet, og føles derfor en del mere responsiv når man tegner på den.

Anbefalet

iPad Pro fra 2018 og nyere er i en klasse for sig, både prismæssigt og ydelsesmæssigt. Den har så mange hestekræfter at det er en udfordring at finde grænsen for hvad den kan. iPad Pro 3 er for dig der vil multitaske og have mange programmer åbne samtidig; for dig der vil benytte de mest avancerede effekter i Photoshop og lagre dem oveni hinanden; og for dig der vil lave tung videoredigering på farten. Det er en fantastisk lille minicomputer der vil tjene dig godt i mange år frem.


Udvalg af iPads i den billige kategori

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af iPads i mellemklassen

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt


Udvalg af anbefalede iPads til den studerende

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning?
Skriv en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.