Cyber Monday på Datamarked.dk

Giv din mor noget andet end blomster og chokolade i år

Giv en gave til den der har givet dig allermest. Op til mors dag kan du få ??% rabat på udvalgte iPhone og iPads. Så giver du hende både muligheden for at lægge puslespil, se Netflix når far skal se fodboldkamp, spille Uno uden kort, og ikke mindst Skype med sin elskede øjesten.

køb billigt genbrugt it til mors dag

Spar ??% på gaven

Brug rabatkode: *MOR2022

Rabatkoden virker på nedenstående produkter og fratrækkes vejledende pris. Kan benyttes til og med den (*ikke gyldig)

Mors dag hos Datamarked

Der er desværre ingen produkter i denne kategori på nuværende tidspunkt

Hvornår er det mors dag?

Dagen er kendt og fejres over store dele af verden, men den fejres på forskellige tidspunkter. I Frankrig og i Sverige fejres dagen for den sidste søndag i maj, i Norge den 2. søndag i februar, i Albanien, Bulgarien og Rumænien den 8. marts, I Rusland den 14. oktober. Og sådan kunne vi blive ved.

Men vigtigst er det vel også, hvilken dag den falder på i Danmark. Mors dag i Danmark falder altid på den 2. søndag i maj. Den kan altså falde på alt fra den 8. maj til den 14. maj. Herunder kan du se hvornår det er mors dag de næste mange år.

Mors dag 2022 8. maj 2022
Mors dag 2023 14. maj 2023
Mors dag 2024 12. maj 2024
Mors dag 2025 11. maj 2025
Mors dag 2026 10. maj 2026
Mors dag 2027 9. maj 2027
Mors dag 2028 14. maj 2028
Mors dag 2029 13. maj 2029

At hylde mor på en bestemt dag, er ikke kun en anledning til at fejre din egen mor. Mange mænd benytter også dagen til at give deres egne børns mor en gave – især hvis børnene er for små til selv at tage hånd om at lave eller købe en gave.

Det betyder alverden for mødre at få en lille tak for alt det, som hun gør hver eneste dag uden at sætte spørgsmålstegn ved det. Nemlig at sætte sine børns behov før sine egne og elske dem ubetinget.


Historien om mors dag

Vidste du, at idéen om mors dag faktisk stammer helt tilbage fra USA i 1872? Det var en kvinde ved navn Julia Ward Howe, der kom på idéen om en dag dedikeret til at hylde mødre. Julia var en amerikansk forfatter og forkæmper for kvindevalgret. Hun mente også, at mors dag skulle være en, der samtidig hyldede freden.

Julias idé om mors dag tog dog aldrig rigtig fat, før hendes egen datter, Anna, begyndte at arbejde for at få anerkendt dagen, der hyldede mødre. Hendes projekt lykkedes, og op igennem 1900-tallet bredte konceptet sig til resten af USA. Konceptet kom til Danmark allerede i 1929.


Mors dag i Danmark

Den allerførste mors dag blev afholdt den 12. maj 1929 i Forum i København. Den blev afholdt under en blomsterudstilling. Siden da har svaret altid været ”den anden søndag i maj” på spørgsmålet: Hvornår er det mors dag?

Til at starte med var dagen ikke kommerciel, men blot en dag hvor man hyldede kvinden og moderrollen. Da kvindesynet ændrede sig og blev udfordret i 70’erne og 80’erne havde mors dag en midlertidig nedgang, men er siden blevet populær igen.

Da fejringen af mor kom til Danmark i 1929, var det en mand ved navn Christian Svenningsen, der stod bag.

Christian Svenningsen havde stiftet bekendtskab med dagen i USA under 1. verdenskrig. Da han kom tilbage til Danmark, blev han medlem af ”Foreningen for De Allierede Danske Våbenfæller”. En forening der blev stiftet tilbage i 1920 af danskere, der alle havde kæmpet på de allieredes side under 1. verdenskrig.

Dagen blev oprindeligt indført for at indsamle penge til enker og mødre, der havde mistet deres mænd eller søn(ner) i krigen. Senere gik pengene til den store organisation Mødrehjælpen samt andre gode formål.

Den dag i dag gør Mødrehjælpen stadig meget ud af mors dag, og bruger anledningen til at sætte fokus på kvinder der udsættes for vold af deres partner.


Den klassiske mors dags gave

Men hvordan skal du så vise din mor eller dine børns mor, at du har husket hende på mors dag i år og sætter pris på hende hele året?

Den mest populære gave at give på mors dag er uden tvivl en buket blomster. Hvis det skulle ske, at du havde glemt mors dag, så går der nok ikke længe, før du kommer i tanke om det, hvis du går udenfor en tur. For blomsterhandlere over hele landet holder åbent denne dag og har butikken fyldt med smukke mors dag-buketter.

Er du en af dem, der bor langt fra din mor, så er der ingen grund til at hun skal undvære blomster. Mange blomsterhandlerkæder tilbyder nemlig at levere blomsterne på din mors adresse. Det kan du naturligvis også gøre brug af, hvis du af den ene eller anden årsag ikke kan være hjemme på mors dag. Giv eller send din mor en fin buket blomster og et kort på mors dag, og husk hende på, at du elsker hende netop fordi hun er DIN mor.

6 populære mors dags gaver

  • Blomster
  • Plakater
  • Oplevelser
  • Chokolade
  • Gadgets
  • Gavekurve
Historien om mors dag

Har du spørgsmål eller brug for råd og vejledning?
Skriv en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.